• C/ Sant Sebastià, 3 Vic
 • 669 04 54 18
  • 01 SET. 14
  • 0
  El futbol i la pretemporada

  El futbol i la pretemporada

  A finals d’estiu tots els clubs de futbol arrenquen els motors per planificar la nova temporada esportiva. La lliga s’inicia a principis de setembre i és per això que els tècnics convoquen els jugadors durant el mes d’agost per tal d’iniciar-se a la competició mitjançant la pretemporada.

  Els jugadors de futbol solen ser persones actives esportivament parlant, i és per aquest motiu que durant l’estiu la majoria d’ells no han parat del tot la seva activitat física. Molts d’ells tenen el costum d’anar realitzant esport de manera lliure, d’altres participen als coneguts torneigs d’estiu de futbol sala… però tots ells disposen d’una planificació d’entrenament marcada pels tècnics del club on pertanyen per tal d’iniciar la pretemporada en les millors condicions físiques. Si fan els deures i arriben de les vacances d’estiu en bona forma, la planificació de la pretemporada resulta més fàcil.

  L’objectiu de la pretemporada és construir els fonaments de la nova temporada esportiva. Quan parlem d’aquests fonaments ens referim al coneixement dels nous integrants de l’equip, a l’aprenentatge i automatització dels mecanismes tècnico-tàctics i al treball per aconseguir la millor condició física possible dels jugadors.

  Per tal d’aconseguir un bon nivell físic durant la pretemporada es realitzen pràcticament entrenaments diaris (amb pocs dies de descans) variant la intensitat dels exercicis per tal de no sobrecarregar els esportistes. En una sessió d’entrenament podem trobar diferents exercicis de força, resistència, coordinació, tàctica… i també exercicis de propiocepció i els clàssics estiraments. Dins d’aquesta planificació d’entrenaments també s’inclouen els partits amistosos per millorar els detalls tècnics i tàctics de l’equip. D’aquesta manera es prepara l’equip per adaptar-se a la competició i obtenir els millors resultats el més ràpid possible.

  Un dels objectius principals de la pretemporada és evitar el màxim de lesions esportives. D’aquesta manera es fa un repàs de les lesions més freqüents de la temporada anterior i es confeccionen una sèrie d’exercicis pensats per prevenir-les. Així, les sessions d’entrenament estan dirigides pels diferents tècnics de l’equip: entrenadors, preparadors físics i fisioterapeutes.

  Un cop iniciada la competició esportiva es disminueix la freqüència d’entrenament, passant de pràcticament cada dia a tres cops per setmana, més el dia del partit. Això es fa perquè convé aguantar l’equip a un ritme alt fins que arriba el descans de Nadal, que servirà per carregar de nou les piles i començar amb força després de les festes al mes de gener.

  Leave a reply →

Photostream