• C/ Sant Sebastià, 3 Vic
 • 669 04 54 18
  • 18 ABR. 23
  • 0
  Entrena el teu CORE per prevenir lesions

  Entrena el teu CORE per prevenir lesions

  El CORE és el conjunt de músculs formats per les abdominals, lumbars, glutis, la musculatura de la columna i de la pelvis. És una zona que solem tenir una mica descuidada, però és de gran importància tenir-la en bones condicions, tant si practiques esport com si no.

  El CORE ens proporciona el 90% de l’estabilitat del cos i els seus músculs proporcionen força a la resta de musculatura del cos. Si tenim aquesta zona ben tonificada, la resta de musculatura no haurà de suportar un excés de força i així, ens estalviarem moltes lesions.

  Tens varies opcions per tonificar aquesta musculatura, pots anar al gimnàs i fer classes dirigides especialitzades en aquesta zona, pots entrenar amb un entrenador personal o pots fer els exercicis pel teu compte – algun són molt senzills i eficaços-. Així que ja ho veus, no tens excusa. Ni de temps ni de diners; només hi hauràs de posar les ganes.

  Aquí t’explicaré algun d’aquests exercicis senzills que pots fer a casa. És ideal que els puguis fer 2- 3 cops a la setmana, de manera moderada i suau. Fer unes 10 repeticions és correcte.

  PLANXA*: és un exercici molt complet ja que treballen tots els músculs del cos alhora. Cal tenir en compte a alinear tot el cos i que les cervicals segueixin aquesta línia recte. En aquest cas, l’exercici és estàtic, així que et recomano aguantar de 10 a 20 segons.

  QUADRUPÈDIA*: en aquesta posició aixecarem una cama portant el peu cap al sostre. Cal contraure els glutis i apretar el melic endins.

  PONT*: Aixecar la pelvis i fer un pont que s’aguanta amb les espatlles i els peus. Igual que abans, cal mantenir els glutis i el melic en contracció.

  *Demana un assessorament inicial per dur a terme aquests exercicis. Cal que consultis a un fisioterapeuta o a un entrenador físic perquè t’expliqui bé com ho has de fer i si has de tenir en compte algunes precaucions.

  Tenir el CORE tonificat t’ajudarà a prevenir lesions, sobretot a nivell lumbar i de extremitats inferiors. També t’ajudarà a mantenir una bona salut postural, així que és una bona inversió pel futur de la teva salut física.

   

  Eva Solà Mascaró

  Fisioterapeuta col·legiada 7765

  Leave a reply →

Photostream