Tractaments

La fisioteràpia ofereix una gran varietat de tractaments per ajudar els pacients a recuperar-se de les seves lesions i millorar la seva qualitat de vida. És important seguir les recomanacions del fisioterapeuta i ser constants amb els exercicis i tractaments prescrits per obtenir els millors resultats possibles.

Rehabilitació

 

En casos de fractures òssies, intervencions quirúrgiques a l’aparell locomotor amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament, la recuperació i el manteniment de la màxima funcionalitat i mobilitat de la part lesionada.

En molts casos, el procés de rehabilitació pot ser llarg i requerir dedicació i esforç per part del pacient, però amb una correcta supervisió i seguiment per part de professionals especialitzats, es pot aconseguir una recuperació exitosa i una millora significativa de la qualitat de vida del pacient.

 

Massoteràpia

 

També coneguda per massatge terapèutic és una tècnica pròpia i integrada dins de la fisioteràpia i es pot definir com l’ús de tècniques de massatge amb fins terapèutics per al tractament de malalties i lesions.

La massoteràpia engloba tècniques com el massatge terapèutic, el massatge transvers profund, l’alliberament miofascial, el massatge esportiu, el criomassatge, el massatge del teixit conjuntiu, el massatge del periosti, tècniques neuromusculars o el massatge de Dicke entre altres.

Indicacions: contractura muscular, tendinopaties, esquinç, ruptura de fibres, fractura, alteracions psicosomàtiques, atrapaments miofascials, algodistròfia simpàtica reflexa (SUDEK), lesions esportives, etc.

Mètode Mézières

 

És una teràpia de reeducació postural personalitzada que equilibra les cadenes musculars i millora la postura.

Indicacions: lesions i dolor a la columna vertebral i a les extremitats. Aporta grans beneficis en trastorns relacionats amb el dolor crònic, la fibromiàlgia, el síndrome miofascial… També resulta eficaç en esportistes, músics, ballarins i en general a totes les activitats professionals que provoquen sobrecàrregues posturals i moviments repetitius.

Tècniques miofascials

 

La fàscia és una xarxa tridimensional ininterrompuda que envolta els músculs, ossos i articulacions protegint-los i mantenint el cos unit donant-li la forma que té. El seu recorregut és continu per tant, qualsevol canvi estructural de la fàscia en alguna part del cos pot produir restriccions en parts més distals. No només afecta a l’aparell locomotor, sinó també als sistemes respiratori, cardiovascular i nerviós.

La presència de restriccions crea incomoditats que poden afectar al funcionament correcte de tots els sistemes corporals. El sistema fascial es pot trobar en una tensió excessiva o pot estar massa distès; en els dos casos la seva funció queda alterada provocant gran estrès al cos.

Indicacions: àlgies vertebrals, alteracions posturals, fuetades cervicals, disfuncions de l’ATM, tractaments post quirúrgics, fascitis plantars.

Grups d'esquena sana

 

Són classes dirigides de gimnàstica on es treballa per mantenir una esquena sana i per reduir les tensions corporals per tal de millorar la postura. També es treballa per estimular la consciència del moviment afavorint la connexió cos-ment.

Les sessions d’esquena sana tenen una durada de 1 hora i es realitzen diferents exercicis com: estiraments musculars, mobilitzacions de les articulacions, postures per flexibilitzar el cos, exercicis de coordinació i equilibri… extrets de disciplines com pilates, ioga, mètode mézières, entre d’altres.

L'Eva és una fisioterapeuta molt professional i entregada amb la seva feina. Escoltant en cada moment el que et passa i mirant d’ajudar-te en tots els sentits. Estic molt contenta de haver-la conegut!

Sandra C.

Via Google