• C/ Sant Sebastià, 3 Vic
  • 669 04 54 18

El Mètode Mézières és una tècnica de fisioteràpia creada i elaborada des de 1947 per Françoise Mézières. Concebuda per ser realitzada de forma individual, tracta al pacient sota una perspectiva global. Mitjançant un treball postural basat en exercicis d’estiraments actius globals i percepció corporal, Mézières reequilibra les diferents cadenes musculars i articulars millorant la postura i alleujant el dolor.

L’estàtica i els moviments de l’ésser humà es realitzen gràcies a l’acció conjunta d’ossos, articulacions i músculs. Aquesta biomecànica global es desenvolupa gràcies al sistema de cadenes articulars i musculars, que es desequilibren de manera particular en cada persona i que, amb el temps, poden ser origen de moltes lesions.

El tractament pretén retornar la mobilitat global de músculs i articulacions d’una forma progressiva, equilibrant la respiració, estirant les cadenes musculars retretes, millorant la consciència corporal i sempre amb la participació activa del pacient. A més de la seva acció terapèutica a nivell de l’esquena i altres disfuncions múscul-esquelètiques, Mézières té una vocació educativa i preventiva, permetent una reharmonizació de la postura.

Vídeos sobre el tractament del Mètode Mézières