Estrès i fisioteràpia

Beneficis de la fisioteràpia i l’exercici físic en moments d’estrès

La ment i el cos treballen de forma conjunta, el cos és globalitat. És per aquest motiu que certs estats mentals i emocionals puguin derivar a patologies físiques, de fet, en la majoria del casos és així com passa. El motiu és que les situacions d’estrès i ansietat alteren el correcte funcionament dels diferents sistemes en l’organisme.

L’estrès i l’ansietat provoca un estat d’alerta en el cos que pot ser l’origen de tensions musculars que deriven en dolor d’esquena, falta d’energia, cansament, sensació de fatiga… En casos així el cos necessita moure’s i és per això que l’exercici físic moderat i la fisioteràpia et poden ajudar molt.

Pel que fa a la fisioteràpia, es realitzen tractaments orientats a relaxar la musculatura i també es pauten exercicis per tal de que agafis una rutina dinàmica i així ajudis al teu cos que no acumuli tantes tensions.

Alguns dels beneficis que la fisioteràpia et pot aportar són:

  • Reduir les tensions musculars i alleugerir el dolor.
  • Millorar la mobilitat dels teixits i la qualitat del moviment.
  • Evita el risc de lesions.
  • Relaxa la ment i el cos.
  • Millora el descans i la qualitat del son.
  • Incrementa la sensació de benestar.
  • Aporta vitalitat.

D’altra banda, l’exercici físic terapèutic realitzat de manera moderada i amb calma, concentració i seguint una bona pauta respiratòria, també et pot aportar relaxació i sensació de benestar. També es mobilitzen les teves articulacions, evitant la rigidesa, i es flexibilitzen els teixits, i això ajuda a alliberar tensions i a equilibrar la postura. Una postura harmònica i equilibrada, et dóna més energia, vitalitat i qualitat ens les activitats de la vida diària.

En resum, cuidar-te fent exercici terapèutic moderat i visitant al fisioterapeuta sovint farà que et sentis molt millor en el teu dia a dia. Comprova-ho tu mateix/a, ja m’ho explicaràs!

 

Eva Solà Mascaró

Fisioterapeuta col·legiada 7765

Comments are closed.