Marxa nòrdica

Beneficis terapèutics de la marxa nòrdica

Tots sabem que realitzar activitat física és fonamental per cuidar la salut i mantenir l’estat físic en bones condicions. Moltes vegades us recomano activitats que no us acaben de fer el pes, però en aquest article us explico les característiques de la marxa nòrdica, una modalitat esportiva que cada vegada és més popular i que aporta una gran quantitat de beneficis.

Què és la marxa nòrdica?

És una activitat esportiva a l’aire lliure que es practica molt al nord d’Europa, i es basa en caminar amb l’ajuda de dos bastons semblants als que s’utilitzen per fer esquí de fons. Aquests dos bastons, estan especialment dissenyats per aquesta activitat; són lleugers i fàcils d’utilitzar en travesses. Aquest esport està indicat a totes les edats i té molts beneficis no només físics sinó també psicoemocionals – al practicar-se a l’aire lliure-.

Aquest tipus de marxa té més beneficis que la marxa normal, ja que al utilitzar bastons també es treballa el tronc superior, la coordinació i la flexibilitat. També augmenta l’esforç físic i per tant augmenta el consum energètic, cremant així més calories que practicant la marxa normal.

Aquí et deixo un llistat dels molts beneficis terapèutics que té aquesta marxa:

  • Utilitzes pràcticament el 90% de la musculatura: és una tècnica integral, és a dir, fas servir tot el cos.
  • Desenvolupes qualitats físiques com la mobilitat, la flexibilitat, la força, la resistència i la coordinació de cames i braços.
  • Millores la postura i es redueix el dolor d’esquena.
  • Ajuda a mantenir el pes i redueix el greix corporal.
  • Reforça el teu sistema immunitari.
  • En casos específics de rehabilitació com Parkinson, osteoporosis, malalties coronàries, post cirurgia en casos de càncer de mama on hi ha afectació de la mobilitat de braç i espatlla.

La marxa nòrdica és fàcil de practicar però és important seguir els instruccions d’un professional, almenys fins a aconseguir un cert nivell de tècnica. Ja veus que són molts els beneficis d’aquest esport, així que t’animo a perdre la mandra i començar a caminar.

 

Eva Solà Mascaró

Fisioterapeuta col·legiada 7765

Comments are closed.