Motxilla o Bolso

Bolso o motxilla? Què és millor per la meva esquena?

El bolso és el complement estrella en les dones. No només perquè n’hi ha de molts models, colors i mides diferents, sinó també perquè ens permet transportar la infinitat de coses que som capaces de posar-hi a dins. Utilitzem els bolsos per sortir a passejar, per anar a treballar, per anar al gimnàs… sempre ens acompanya. Totes som conscients que anem molt carregades i ens preocupa la salut de la nostra esquena, és per això que en aquest article parlaré dels diferents models i t’argumentaré quin model és el que millor et convé.

  • Bolso carregat a l’espatlla: En aquest tipus de bolso tot el pes es carrega en el mateix hemicos, fent que sorgeixin compensacions com: elevació d’una espatlla, descens de l’altra espatlla, rigidesa en el moviment del braç al caminar – deixem de fer el balanceig orgànic del braç per poder subjectar el bolso amb la cara interna del braç-, rotació interna de l’espatlla que carrega el pes… Normalment sentim dolor i rigidesa cervical.
  • Bolso creuat o bandolera: tot i que aquesta és una opció millor que l’anterior ja que el pes es distribueix millor,  també té les seves característiques negatives. En aquest cas les compensacions que trobem són: rotació interna de l’espatlla que carrega el pes, provocant un tancament/escurçament de la musculatura anterior del tronc. És a dir, l’espatlla que carrega el pes i el maluc contrari s’apropen,  i això sovint provoca un augment de corba dorsal de l’esquena.
  • Motxilla: és la opció ideal. En aquest cas el pes es distribueix de manera uniforme a tota l’esquena, degut a que la seva repartició es simètrica a les dues espatlles. Cal tenir en compte que el pes de la motxilla no pot superar el 20% del teu pes corporal i cal portar les nanses ajustades perquè la motxilla quedi ben enganxada al cos.

L’ús de la motxilla té altres beneficis com:

  • Al distribuir el pes de manera tant equitativa sobre les espatlles ens permet carregar aquest pes durant més estona.
  • Són els músculs de l’esquena i els abdominals els que carreguen el pes, això és positiu perquè són músculs més grans i forts. 
  • Ens permet organitzar millor el contingut ja que disposen de més compartiments.
  • Et permet tenir les mans completament lliures per realitzar altres accions.

Ara ja coneixes tot el que necessites saber per escollir al teu complement ideal. Et recomano que segueixis aquests consells per tal de cuidar la salut de la teva esquena. En el temps ho agrairàs ja que t’estalviaràs molts mals d’esquena.

 

Eva Solà Mascaró

Fisioterapeuta col·legiada 7765

Comments are closed.