Teletreball

Com teletreballar sense perjudicar el cos?

Cada vegada són més les empreses que opten pel teletreball. La tendència va començar durant la pandèmia del 2020, però és un hàbit que ha arribat per quedar-se.

Són molts els avantatges que ens proporciona el teletreball, els més importants són que elimina els desplaçaments i per tant la despesa de combustible, i també ens fa guanyar temps ja que no el perdem en el trajecte a la feina.

Però si no vigilem, també ens proporciona alguns inconvenients, sobretot per la salut del cos. És per això que en aquest article et donaré algunes recomanacions per evitar al màxim aquests efectes secundaris. Però bàsicament el que has de tenir en compte és mantenir bones postures mentre treballes i incorporar moviment senzill durant la jornada.

Com mantenir una bona postura treballant?

És ideal que puguis condicionar un espai destinat a treballar. No és gens recomanable treballar a la taula i cadira del menjador o de la cuina. Et recomano que tinguis un despatx on hi puguis tenir el mobiliari adequat i tot el material que necessites per treballar tota la jornada sense problemes.

Aquí et deixo alguns consells d’higiene postural:

  • Seu amb l’esquena recte.
  • Procura que els malucs i els genoll estiguin en un angle de 90º quan seguis a la cadira. També els colzen han d’estar en angle de 90º i els avantbraços recolzats còmodament a la taula.
  • Durant la jornada laboral alterna seure a la cadira del despatx i seure en una fitball (pilota gran utilitzada als gimnasos). La fitball et farà moure la pelvis, de manera indirecte, i et mantindrà la musculatura de l’esquena activa i tonificada.
  • Evita acumular tensions a les espatlles.

Ara, aniré a comentar-te alguns consells per incorporar moviment senzill mentre treballes:

  • Estableix unes pauses curtes en les que puguis fer alguns estiraments senzills de cervicals, braços i esquena.
  • Aixeca’t cada cert temps i fés una petita passejada perquè les cames es puguin estirar i moure’s.
  • Si has de fer trucades, aprofita per fer-les mentre passeges pel despatx.

Si segueixes aquests consells tant bàsics veuràs que la jornada serà més tolerable i et sentiràs menys cansat, així gaudiràs al 100% dels beneficis de treballar des de casa. Ah, i beu molta aigua!

 

Eva Solà Mascaró

Fisioterapeuta col·legiada 7765

Comments are closed.