Fisioteràpia aquàtica

Quins beneficis té la fisioteràpia aquàtica al pacient?

L’aigua és un dels mitjans més recomanats en la recuperació i tractament d’un gran nombre de lesions i patologies múscul-esquelètiques. En els últims anys ha augmentat molt l’ús de l’aigua en els tractaments. Alguns dels motius són perquè l’aigua resulta ser un suport important en quadres tant aguts com crònics de diferents malalties de tipus reumatològic, ortopèdic, traumatològic o neurològic.

Treballar dins d’una piscina permet reduir el pes del pacient, facilitant la seva mobilitat i d’aquesta manera, es poden fer exercicis que seria molt difícil fer sobre una camilla. També cal apuntar que les característiques físiques de l’aigua fa que l’impacte es redueixi i el cos del pacient treballi més relaxat.

Dins de l’aigua, es produeixen millores a nivell de mobilitat articular, aumenta la força muscular, la resistència, l’elasticitat i també el to muscular en general. Però a part de tots aquests avantatges, també cal destacar que l’aigua fa disminuir el dolor, relaxa la musculatura i fa guanyar confiança al pacient ja que aquest perd la por a les caigudes, als moviments bruscs i es pot centrar a la recuperació de manera plena.

No només hi ha avantatges a nivell físic, sinó que els beneficis psicològics i emocionals també són importants. L’estat anímic del pacient augmenta i la recuperació és més ràpida i efectiva.

En definitiva, són tant els beneficis d’aquesta teràpia que ha aconseguit posicionar-se al capdemunt a l’hora de ser escollida com a mitjà de recuperació, estant cada vegada més sol·licitada.

 

Eva Solà Mascaró

Fisioterapeuta col·legiada 7765

Comments are closed.