Migranyes i cefalees

Tractament de fisioteràpia per migranyes i cefalees

El mal de cap és una de les patologies més comuna i més acceptada per la població – el 96% dels individus la pateixen al llarg de la seva vida -. El mal de cap puntual no té massa importància, però si que la té quan aquest passa a ser freqüent i cal buscar un diagnòstic per part d’un especialista.

Des de la fisioteràpia es pot millorar aquesta patologia sense haver de recórrer a medicació, però cal una valoració prèvia acurada per part de personal sanitari per fer un bon diagnòstic.

Què és la Cefalea?

Segons indica la OMS, la cefalea o mal de cap és un dels transtorns comuns del sistema nerviós. Poden ser trastorns primaris dolorosos i incapacitants, com és el cas de la migranya, la cefalea tensional i la cefalea cervical.

Aquí et defineixo els tipus més comuns que es tracten a les consultes de fisioteràpia:

  • Migranya: és un dolor que pot durar entre 4 i 72 hores. Normalment aquests atacs venen acompanyats de irritabilitat, nàuseas, vertigen, mareig i/o fotofòbia.

Des de la fisioteràpia es pot treballar gràcies a la teràpia miofascial, tractament de l’articulació temporomandibular – ATM-, i en la majoria dels casos s’aconsegueix millorar i reduir els episodis.

  • Cefalea tensional: és una patologia d’alta prevalença i és el segon motiu de consulta mèdica en la nostra societat. Aquest tipus de mal de cap s’associa al síndrome del dolor miofascial, provocat pels punts gatell dels músculs cranicervicals i cranimandibulars.

En aquests casos, la teràpia manual i l’exercici terapèutic són els que donen més bons resultats.

  • Cefalea cervical: és un tipus de dolor cervical que ve acompanyat per mal de cap. Normalment té el seu origen a la regió cervical alta o suboccipital.

Des de la fisioteràpia es pot aconseguir una millora significativa gràcies a les diferents tècniques de teràpia manual, miofascial i compresió de punts gatell.

Si és el teu cas i fa temps que convius amb mal de cap, no esperis més i busca ajuda en un professional sanitari. Obtindràs un diagnòstic i a partir d’aquí començarà el procés de tractament perquè puguis recuperar la teva qualitat de vida.

 

Eva Solà Mascaró

Fisioterapeuta col·legiada 7765

Comments are closed.